Родителите на учениците, затънали на път към Бузлуджа, заради които на

...
Родителите на учениците, затънали на път към Бузлуджа, заради които на
Коментари Харесай

Родителите на учениците, затънали в преспите към Бузлуджа, остават без книжки

Родителите на учениците, затънали на път към Бузлуджа, поради които на крайник беше изправена цялата страна, ще останат без книжки за период от 1 месец. Санкцията ще засегне четири майки и бащи, които като се изключи че ще стоят без удостоверение за ръководство ще бъдат лишени и от возилата си за по 3 месеца, оповестява в. "Телеграф ". Това разгласи през вчерашния ден шефът на КАТ - Стара Загора Тихомир Желязков. 
За спасяването на осемте зрелостници от радневския минен колеж "Свети Иван Рилски ", полиция, пожарна и АПИ са пръснали над 5000 лева Спасените младежи настояват, че не са тръгвали да дрифтят по заледения планински път. Те настояват, че "Фолксваген Голф ", който пръв закъсва измежду преспите, е бил ръководен от Венета М. И., майка на един от тях. В обясненията си младежите изясняват още, че задачата им била хижа "Теменуга ", само че по пътя разбрали, че тя не работи и решили да се насочат към друга хижа от северната страна на Балкана. Бащата на един от тях Дончо Дончев с "Опел Фронтера " също закъсал. 
"Налага се да приемем на доверие всички тези изказвания на участниците в проблематичната обстановка. По силата на закона не можем да ги накажем за "дрифтене ". Затова книжките на четиримата водачи ще бъдат отнети за по месец, а колите им ще бъдат спрени за по 3 месеца от придвижване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР